Bogusław Tomczyk oraz Anna Lachowicz-Tomczyk

Bogusław Tomczyk oraz Anna Lachowicz-Tomczyk

Bogusław Tomczyk oraz Anna Lachowicz-Tomczyk z firmy kateringowej Veggie.

W kuchni i w życiu wyznają zasadę, że dobre życie zaczyna się od dobrego jedzenia. Ich specjalnością jest pieczywo na zakwasie oraz kuchnie orientu. Na co dzień gotują dla swoich Klientów oraz prowadzą warsztaty i pokazy gotowania.

Bogusław Tomczyk: z wykształcenia informatyk, z zamiłowania kucharz. Smakosz, pasjonat kuchni indyjskiej i włoskiej. Związany czynnie z kuchnią od 2006 r. Lubi eksperymentować i tworzyć autorskie receptury. Do gotowania zawsze podchodzi z pasją i pełnym zaangażowaniem. Koordynator projektu „Kuchnie Azji”, w Instytucie Studiów Azjatyckich.

Anna Lachowicz-Tomczyk: z wykształcenia antropolożka, absolwentka studiów doktoranckich Nauk o Kulturze Uniwersytetu Wrocławskiego. Współzałożycielka i dyrektor Instytutu Studiów Azjatyckich. Współorganizatorka cyklicznej wystawy Nieznane Oblicza Hinduizmu, która doczekała się już 11 edycji. Pasjonatka podróży, natury, sztuki i dobrego jedzenia. Miłośniczka włoskiego Dolce Vita.