Warsztaty Tapas.
Warsztaty Tapas.
390.00zł
Zapraszamy na warsztaty tapas, które poprowadzi Adrian Stojewski – kucharz, podróżnik i bloger – hiszpanskiesmaki.pl a także absolwent Technikum Gastronomicznego i jednej z dwóch wyższych uczelni gastronomicznych w Hiszpanii – UCAM. Adrian uczył się gotować od mistrzów kuchni hiszpańskiej z gwiazdkami Michelin, takich jak: Kiko Moya, Fran Martinez, Ivan Cerdeño Lopez, María José San Román czy Pablo González. Jego miłość do kuchni Półwyspu Iberyjskiego zrodziła się w trakcie 40 dniowej podróży, podczas której porównywał kuchnię w 22 miejscach Hiszpanii i Portugalii.
Wolne miejsca: 12
Menu:
1. Tortilla de patatas con aioli – najbardziej znane na świecie tapas, hiszpański omlet polany śródziemnomorskim sosem czosnkowym2. Pulpo a la gallega – ośmiornica z regionu słynącego z najlepszych owoców morza w całej Hiszpanii – Galicji3. Chorizo a la cidra – kulinarny symbol Asturii, połączenie orzeźwiającego cydru z kiełbaskami chorizo4. Croquetas de jamón iberico – przekąska dla fanów dojrzewającej szynki iberyjskiej, znane z wielu barów tapas5. Pincho de ensaladilla rusa con anchois – kanapeczki z Kraju Basków z sałatką „rosyjską” i anchois6. Sangria – nie ma nic bardziej idealnego jak połączenie hiszpańskiego tapas z pełną temperamentu sangrią z czerwonego wina i owocówUwaga! Prosimy o zabranie ze sobą własnych toreb oraz pojemników na wynos.Zalecamy, aby w dniu warsztatów odwiedzić nas bez auta i dopełnić kolacje lampka wina.
FAQ
- 1. Ile trwają warsztaty?
- Trwają 4-5 godzin w zależności od warsztatów.
- 2. Ile osób może wziąć udział w warsztatach?
- Od 6-12 osób.
- 3. Czy warsztaty są dla profesjonalistów, osób doświadczonych?
- W warsztatach mogą uczestniczyć osoby o różnym stopniu zaawansowania. Staramy się, aby każdy niezależnie od poziomu zaawansowania nauczył się czegoś nowego.
- 4. Czy trzeba coś przynieść?
- Zapewniamy wszystko co jest potrzebne.