Steki i spółka.
490.00zł
Łukasz Zaczyński to utalentowany, pełen ambicji i pasji do gotowania Szef Kuchni. Dzięki tym cechom, pomimo młodego wieku, może pochwalić się szerokim doświadczeniem, które zdobywał u najlepszych Szefów m.in. w Irlandii i Dani . Swoje kreatywne i niebanalne pomysły wykorzystuje zarówno w kuchni tradycyjnej jaki i w nowoczesnym koncepcie street food’u.
Od 6 lat związany z hotelem Scandic i restauracją Stockholm. Wcześniej pracował pod okiem greckiego Szefa Kuchni w restauracji Akropol. Współtwórca wrocławskiego Street Food’u „Stacja Pawia”
Brak miejsc!
Na warsztatach przygotujemy steki z polskiej wołowiny rasy Angus.
o Beef Stek z polędwicy wołowej
o Rib eye stek – antrykot
o Porterhause – Steak
o Tatar wołowy z polędwicy z marynowanymi borowikami, szalotką, chrustem z ziemniaka, parmezanem i żółtkiem
Dodatki:
o Ziemniaki pieczone Hasselback
o Świeże warzywa i sałaty
o Sos pieprzowy
Całość będzie miała formę „Sharing Food” czyli jedzenie podamy na deskach w środek stołu. Steki będą pokrojone na mniejsze porcje tak żeby wszyscy spróbowali każdego rodzaju wołowiny.
Uwaga!!!
Zalecamy aby w dniu warsztatów odwiedzić nas bez auta i dopełnić kolację lampką wina .
Prosimy o zabranie ze sobą swoich toreb i pojemników na wynos.
FAQ
- 1. Ile trwają warsztaty?
- Trwają 4-5 godzin w zależności od warsztatów.
- 2. Ile osób może wziąć udział w warsztatach?
- Od 6-12 osób.
- 3. Czy warsztaty są dla profesjonalistów, osób doświadczonych?
- W warsztatach mogą uczestniczyć osoby o różnym stopniu zaawansowania. Staramy się, aby każdy niezależnie od poziomu zaawansowania nauczył się czegoś nowego.
- 4. Czy trzeba coś przynieść?
- Zapewniamy wszystko co jest potrzebne.